Så väljer du en affärsjurist

Behöver du affärsjuridisk rådgivning?

Den juridiska aspekten av att driva ett företag är viktig att hålla under noga uppsikt för att slippa bakläxa i framtiden. Kanske ska du köpa ett företag och vill försäkra dig om att du följer alla lagar och regler, eller så befinner sig ditt företag i en juridisk tvist och du behöver juridisk rådgivning. I båda fallen är en affärsjurist en bra resurs.

Affärsjuridiken kan för en icke insatt framstå som en snårig djungel. Det finns många olika faktorer att räkna in och många egna företagare känner att det tar viktig tid och energi från det dagliga arbetet att sätta sig in i legala spörsmål. Det är då affärsjuristen blir en värdefull avlastning. Om du anlitar en jurist för att ta om juridiken kan du koncentrera dig på andra saker – och med en expert på området försäkrar du dig om att risken för slarv minimeras.

Vad behöver du hjälp med?

När du ska välja rätt affärsjurist är det viktigaste att se till att den har expertisen som passar för dina ändamål. Vissa affärsjurister specialiserar sig på konkursförvaltning, så om du behöver en konkursförvaltare är det ett bra sökord. Andra jurister har kommersiella tvister som sitt område, så om du driver en juridisk process om exempelvis copyrightstöld är det en jurist med den sortens expertis som du letar efter.

Om du har en tydlig bild av syftet med att anlita en jurist och precis vad du behöver hjälp med underlättas sökandet och du kommer att bli nöjdare med resultatet.

Var hittar jag affärsjurister?

Det är aldrig en dum idé att fråga vänner och affärskollegor om tidigare erfarenheter av att anlita affärsjurister, men det kan vara svårt att få en klar överblick över tillgängliga tjänster med tanke på det stora utbudet. Det gäller även i en begränsad lokal marknad som Göteborg. Därför erbjuder juristgoteborg.se en jämförelsesajt där du kommer i kontakt med juridisk hjälp för att kunna hitta det som passar dig bäst.